Adrienne is Stichting ERBIJ
Stichting ERBIJ is Adrienne

Dit jaar zou het jaar van Adrienne moeten worden, het vijftig jarig jubileum van Stichting ERBIJ, wat keek ze daar naar uit.

In 1974 werd er bij `T Steggeltje een briefje in de ideeën bus gedaan, met daarin de mededeling dat de gehandicapten ook graag carnaval willen vieren maar dan met leeftijdsgenoten i.p.v. met de zonnebloem waar ze toen onder vielen.
Adrienne, Will en Francien hebben samen met vrienden en vriendinnen met half vasten het eerste carnavalsfeest georganiseerd. Iedereen die met het busje van Frans Huijben naar school ging werd uitgenodigd. De majorettes, de drumband en de struivenbakkers waren toen aanwezig op het carnavalsfeest.

Het werd erg goed ontvangen en daar ontstond gehandicapten vereniging Alphen en Riel.
Vele activiteiten werden georganiseerd, zoals een carnavalsvond, bingoavond en kerstviering. Maar ook uitstapjes met de bus naar de Efteling.  Na een paar jaar wilden ze ook een weekend weg en de eerste keer werd dit geregeld in het scouting gebouw in Alphen. Het was een succes en vele weekendjes volgden.  

In 2006 werd de naam aangepast. Gehandicaptenvereniging Alphen en Riel werd Stichting ERBIJ.

Adrienne was bestuurslid en nam de laatste tijd de taak van voorzitter en penningmeester op zich. Als iemand goed is met het regelen van gelden voor de stichting was dit Adrienne. Een heel bekend initiatief was het Wereldidee van de Rabobank, maar ook de acties met donateurskaarten en niet te vergeten de aanvraag van subsidies. Zij wist waar we moesten zijn! Dit is echt bewonderenswaardig.

Toegankelijkheid speelde een hele belangrijke rol in het leven van Adrienne. Iedereen mag altijd op zijn of haar manier deelnemen aan de activiteiten, alles is goed. Adrienne leerde ons veel hierover. Heb je daar en daar aan gedacht, weet je dat dit voor mensen in een rolstoel helemaal niet fijn voelt, probeer dit maar eens of als je die en die benadert moet het lukken. Ze stond altijd klaar met raad en daad en een helpende hand.

Ook letterlijk met haar handen heeft ze veel voor de Stichting betekend, denk maar eens aan al die kerststukjes die ze gemaakt heeft. De ideeën kwamen al in het voorjaar en in september ging ze aan de slag met het maken van de stukjes. Ongelooflijk veel uren en tijd heeft ze hierin gestoken, ze kon alles gebruiken, haar garage stond altijd vol en ze wist van alles iets leuks te maken.

Voor onze deelnemers betekende Adrienne heel veel. Vaak was de activiteit niet compleet als Adrienne er niet bij was. Maar ook werd ze geregeld gebeld, hier nam ze de tijd voor of werden er zelfs logeerpartijtjes bij haar thuis georganiseerd, alles kon en mocht.

Ze heeft ontzettend veel voor de stichting betekend, dit is niet in woorden uit te drukken, we zullen haar dan ook enorm gaan missen.

Adrienne ontzettend bedankt voor wat jij allemaal hebt gedaan voor Stichting ERBIJ.

Jij blijft bij ons!