Stichting ERBIJ

De stichting is ontstaan vanuit gehandicaptenvereniging Alphen en Riel. Gehandicaptenvereniging Alphen en Riel is in 1974 gestart met zijn activiteiten, onder de vlag van De Zonnebloem. In 2006 zijn zij de naam Tilia gaan gebruiken en is Idesia van start gegaan. 
In dat jaar zijn we als zelfstandige stichting verder gegaan; Stichting ERBIJ.
Later zijn ook Davidia en Robinia van start gegaan, waardoor we nu werken met vier doelgroepen:
Robinia – Idesia – Tilia – Davidia

Robinia

In 2015 is de jongste groep van Stichting ERBIJ van start gegaan.
Robinia richt zich op kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 15 jaar.  De activiteiten die we organiseren passen we aan, aan de mogelijkheden en interesses van de kinderen. Voorbeelden hiervan  zijn een bezoek bij de scouting, knutselen in verschillende thema’s of het bezoeken van een speeltuin of kinderboerderij. 
Tijdens het weekend van Stichting ERBIJ gaan onze jongste deelnemers ook mee als ze dat willen. Spelen in het bos of in de speeltuin en misschien wat langer opblijven…

Idesia

Idesia biedt activiteiten aan de jong-volwassenen (15 t/m 30 jaar) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Op dit moment bestaat Idesia uit een gezellige groep, vol met giebelende meiden en stoere knapen. De activiteiten die georganiseerd worden voor Idesia sluiten aan bij de wensen en mogelijkheden van deze groep. Denk hierbij aan een bezoek aan het zwembad, bioscoop of het museum of een leuke workshop waarin we samen wat leren. Wanneer de deelnemers leuke ideeën hebben, mogen ze deze altijd doorgeven aan het bestuur zodat we deze op kunnen nemen in het programma. 
Een keer per twee jaar gaan ze met de hele stichting een weekend weg. Een karaoke avond met disco mag dan voor deze groep natuurlijk niet ontbreken.

Tilia

De grootste groep van Stichting ERBIJ is Tilia. Uit diverse woonplaatsen sluiten deelnemers vanaf 30 jaar aan. Allen hebben een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Activiteiten die met deze groep gedaan worden zijn bezoek aan musea, workshops en natuurlijk ook regelmatig een bingo middag. 
Een keer per twee jaar gaat de stichting een weekend weg en Tilia geniet dan van het gezellig samen zijn, knutselen, kleuren en handwerken. 

Davidia

Davidia is ontstaan van uit een wereldidee van Rabobank De Zuidelijke Baronie. Het wereldidee ‘Werken aan de toekomst’ was een dag vol met workshops voor mensen met een beperking. 
Tijdens deze dag waren er een aantal mensen met een chronische beperking aanwezig, die het ook leuk vonden om aan te sluiten bij Stichting ERBIJ. Davidia richt zich op mensen met een chronische ziekte die genieten van een moment samen zijn. Ervaringen delen, een praatje maken en vaak onder het genot van een hapje of drankje.
Maandelijks worden er voor en door deze groep activiteiten georganiseerd. Een ochtend yoga, een lekkere bbq of lunch of een avond naar het theater. 

Wil je je aanmelden?

Vul dan hieronder je naam en je emailadres in.
Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.